Du kan göra en vacker julkrans med dessa grenar

I en något eftersatt del av vår trädgård kommer blåregn från grannarna vår väg. Inga problem, för det är en av mina favoritklättrare. Nu när löven faller från träden syns de spridande grenarna tydligt. Vilka längder finns det efter en säsong! Dags för lite beskärning. Vi drog meter och meter av grenar från granen och det blev väldigt fint flätmaterial till en julkrans.

Släta och starka grenar
Jag gjorde omedelbart en cirkel av de första långa grenarna. Resten lindade jag runt den kontinuerligt i samma riktning. Sätt bara i ändarna igen. Varken rep eller järntråd användes till dessa 2 kransar. Tja kraft. För även om blåregnens grenar är väldigt flexibla (eller snarare sega) behöver du fortfarande styrka för att få in formen ordentligt i dem. Speciellt om det är många tjocka grenar emellan. Tryck in den runda formen väl efter varje gren. Och när du är klar, klipp av alla utstickande bitar med beskärningssaxen.

Gör din julkrans tät eller rörig
Jag lindade grenarna ganska hårt runt varandra. Vi hade trots allt tillräckligt med beskärningsavfall. Men om du nu har färre grenar och vill ha en mer rörig effekt, gör det lite lösare runt varandra och vänd de sista kvistarna åt andra hållet.

Julkrans för julstämning
Kransarna är redan vackra kala men med lite fräsch grönska från trädgården blir det ännu vackrare. Och med julen precis runt hörnet lade jag till några äpplen av prydnadsäpplet (malus red senitinel), et voila: julstämningen är direkt i det! De där äpplena kan du förresten enkelt lägga i kransen med hjälp av trätandpetare.

Blå regn grenar
Så nu använde jag grenar av blåregn. De vrider sig så vackert. Men visst kan du göra en vacker krans med många fler typer av grenar. Du kan behöva lite vajer eller rep för att säkra det hela. För inte alla grenar är lika flexibla som blåregnens.

Beskärningsavfall från blåregn ger vackra och flexibla grenar för att göra en krans.
Hur som helst, lycka till med din egen julkrans av beskärningsavfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *