Sådd nasturtiumfrön

Att så nasturtiums är mycket enkelt. Du trycker in fröna i ett område i trädgården som du först har hackat väl. Du kan till exempel välja ett bortglömt hörn av trädgården. Plantan är inte krävande vad gäller jord, bara jord som är för blöt är inte lämplig för de unga plantorna. Nasturtium gillar också sol och växer bäst på en solig plats.

Du bör plantera fröna med cirka en fot till 40 centimeters mellanrum, eftersom plantan kan bli ganska bred och de kommer i vägen för varandra om du sår för tätt. Naturligtvis kan man även gallra eller flytta på de unga plantorna senare om det framgår vilka frön som ger de bästa plantorna. Nasturtium kan också planteras i en kruka. Tänk också på det utrymme som en vuxen växt behöver.

När ska man så nasturtiums?
Om du ska så denna planta för första gången är det inga problem att köpa frön. Nasturtium används också ofta i skolor för att lära barn lite mer om naturen. Du kan köpa fröna hela året, men du bör så i mars eller april om du vill se blommor samma år. Om du väljer att så nasturtiums på hösten kommer de inte att växa och blomma förrän nästa vår. Växterna är ofta av sämre kvalitet under vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *