Beskärningsguide för forsythia

Denna upprättstående buske har starka grenar och lyser upp din trädgård på våren med en prakt av gula blommor. Blad visas på busken först efter blomningen. En forsythia måste beskäras varje år för att fortsätta blomma rikligt. Människor glömmer ofta att göra detta i tid.

Forsythiaplantorna
Den bästa tiden att plantera denna buske är på hösten, då har plantan till vintern på sig att rota ordentligt. Forsythia är en stark buske som bara behöver vatten i extrem värme och torka. Tänk på en period på 15-20 dagar. Denna buske är en sann älskare av solen och kräver minst sex timmar om dagen på våren och sommaren. Forsythia är också lätt att ta sticklingar. Lägg några unga skott i en kruka med jord och om de slår rot kommer de att rota inom några veckor. Ett potentiellt problem med busken är att den är benägen att ruttna, vilket orsakas av en bakterie. Bladen blir sedan bruna och så småningom till och med svarta. För att rädda forsythia, klipp tillbaka den tills du når frisk trä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *