Hedera Helix

Hedera Helix, även kallad murgröna eller engelsk murgröna, är en lättskött krukväxt. Placera den hängande plantan på en plats i (halv)skugga och se till att jorden förblir lätt fuktig. Du kan njuta av din vackra hängande växt i många år framöver. Hederas kan placeras både inomhus och utomhus, tänk på att plantan kan föröka sig snabbt ute. Vi rekommenderar därför att du alltid lägger plantan i en kruka.

Murgröna är en populär klätterväxt och har varit känd i Nederländerna i flera år. Ursprungligen klättrade denna växt mot träd i skogen, ibland upp till 30 meter höga. Var noga med att inte låta växten klättra på din vägg eftersom det kan orsaka problem senare.

Bevattning av Hedera

Se till att jorden på hederan alltid är lätt fuktig. Undvik att skapa ett lager vatten i botten av krukan när du vattnar. Detta kan så småningom leda till rotröta eftersom rötterna slår till om för mycket vatten används. Rotröta kan synas först efter lång tid, det kan se till att plantan inte överlever.

Först och främst, kontrollera jorden regelbundet för att ta reda på hur mycket och hur ofta du ska vattna växten. Kontrollera detta genom att sticka fingret upp till två knogar djupt i marken med några dagars mellanrum. Om jorden redan är torr efter några dagar vattnar du inte tillräckligt. Om jorden fortfarande är väldigt blöt kan du vattna för mycket.

Vatten system

Att förbereda krukväxten med Vulcastrat och en vattenmätare kommer att göra vattningen enklare och bättre. Du vattnar en gång i veckan tills vattenmätaren startar. Observera: Vattnet sjunker långsamt, så vattenmätaren reagerar med en fördröjning. På vintern kan du vattna två gånger i månaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *